Like.tv vill vara din andra skärm

like-tvAtt se på TV har länge varit en social sak för många. Man har samlats framför TV:n i soffan och tittat på lekprogram, tävlingar, sport eller annan underhållning. Idag har vi andra möjligheter till att umgås kring ett TV-program, och det genom internet och sociala medier.

När det är fotboll eller melodifestival ökar aktiviteten markant på Twitter och Facebook. Folk diskuterar, ratar, hånar, hyllar det som händer i programmet i realtid, ens vardagsrum växer och plötsligt har man hundratals medtittare att prata med.

Det här vill Like.tv ta vara på. Like.tv använder det relativt okända begreppet ”Second screen” för att beskriva sin tjänst. Med det menas att TV:n är den första skärmen, och surfplatta, telefon eller dator är den andra. Genom appen får man upp hela den nuvarande TV-tablån i en stor mosaik. Man väljer den sändning man är intresserad av att veta mer om och hamnar i en samlingssida om programmet.

Like.tv samlar all information dom tror att du behöver och får snabb tillgång till Twitterflödet  som handlar om just det aktuella programmet. Är det en film man ser på har man snabbknappar till exempelvis IMDB, och tittar man på fotboll kan man i appen se den aktuella laguppställningen och matchstatistik.

Jag fick chansen att testa på appen lite igår, och jag gillar det jag ser. Den är snabb och responsiv men saknar några funktioner (sök, anpassa gränssnittet) som jag hoppas vi får se till en framtida uppdatering.

Kort och gott är Like.tv en fint paketerad förlängning av det du ser på din TV, men det är ingen Play-tjänst och har inte heller för avsikt att utvecklas till en sådan. I ett första steg släpps den för iPad och bör landa i AppStore runt lucia. Under första delen av nästa år ska det även komma en plattformsoberoende HTML5-version.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s