Kriget mellan Twitter och Instagram trappas upp

Bild

För en dryg vecka sedan drog Instagram in möjligheten för Twitter att förhandsvisa bilder direkt i flödet vilket resulterar i att användare numera bara får upp en länk till bilden som tar en till Instagrams sida. Ett tydligt drag för att stärka sin egen position och inte göra gemensam sak med Twitter. 

Twitter svarade igår i en bloggpost med att införa Instagram-funktionalitet direkt i sina egna mobilappar för Android och iOS. I den senaste versionen av Twitter finns nu åtta stycken olika filter, möjlighet att beskära bilder samt att öka på kontrasten. Twitters förhoppning är att användare ska lämna Instagram och börja använda sig enbart av Twitter, något som återstår att se.

I Sverige har Twitter och Instagram två ganska olika användargrupper. Instagram är väldigt stort bland dom yngre, som inte alls gillar och förstår Twitters upplägg. Twitter i sin tur har en äldre publik som främst vill kommunicera och debattera med text, och där bilder är ett komplement.

Det finns ingenting som tyder på att Instagram kommer förlora på Twitters drag i dagsläget, det är ett starkt nätverk uppbackat av Facebook, men kriget har satt igång.

Android-appen har nu de nya funktionerna, men iOS har fortfarande inte uppdaterats i AppStore.

Annonser

One Comment on “Kriget mellan Twitter och Instagram trappas upp”

  1. […] Igår skrev jag om att Twitter lagt in möjligheter till färgfilter à la Instagram i sin mobilapp, och idag landade den i AppStore. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s