Vad är poängen med att ta med hemnumret ut?

Kom igen Judith och Judith, håll ComHem ovanför vattenytan!

Kom igen Judith och Judith, håll ComHem ovanför vattenytan!

ComHem har som bekant en telefonitjänst för hemmet, alltså en vanlig hemtelefon som kopplas in i deras modem. Nu lanserar de möjligheten att använda samma abonnemang i sin smartphone, såhär skriver dom:

I januari nästa år lanserar Com Hem en app som gör det möjligt för dig som telefonikund hos oss att ha ditt hemtelefoniabonnemang i mobilen. Med appen kan du ringa och svara från ditt hemnummer direkt i din smartphone. Du ringer med samma låga priser som hemma även utanför hemmet, såväl utomlands som på jobbet, på café eller där du befinner dig. Det enda du behöver är tillgång till trådlöst nätverk (WiFi).

Förutom för de gånger man befinner sig utomlands och behöver ringa, så ser jag ingen poäng med tjänsten.

 1. Man behöver vara uppkopplad på WiFi för att ringa med sitt hemnummer från smartphonen, täckningen blir således oerhört begränsad.
 2. Det är inte kostnadsfritt på något sätt, utan man betalar sedvanlig ComHem-taxa, alltså för man bara över kostnaden från sitt mobilabonnemang till sitt hos ComHem.

Som jag ser det blir det bara krångligare för användaren, men det är såklart ett av de sista greppen gammel-företagen tar för att försöka få ut lite kulor från folk innan hela deras erbjudande blir helt föråldrat. Men jag kan ha missat något här, upplys mig gärna om varför jag skulle vilja använda detta isåfall.

Annonser

2 kommentarer on “Vad är poängen med att ta med hemnumret ut?”

 1. Nippe Paulsson skriver:

  Jag tror vi befinner oss i någon slags mellanperiod där många är rädda för att göra sig av med hemnumret. (Vi har kvar det. :) Det sitter i ryggmärgen på oss gamlingar att man måste ha ett hemnummer, men många yngre som flyttar hemifrån nöjer sig med mobilabonnemanget.

  Inom några år kommer säkert takten på uppsägning av hemtelefoner att öka. Det är ju oftast inte ett hus man egentligen söker när man ringer någon utan en person. Men kanske går det inte så fort, det är ju några decennier sedan vi började med att koppla vidare hemtelefonen till landet/mobilen/grannen och Comhem-tjänsten är ju bara en variant av den idén.

  … och varför det inte skulle funka via 3G och 4G – ja, det kan man ju undra. Lösningen kanske är att ta med två telefoner och göra den ena till WiFi-hotspot, då kan man ju koppla upp sig på WiFi med den andra så att appen får vad den behöver. :)

  • Lukasz Lindell skriver:

   Jag förstår din tanke Nippe, men samtidigt tror jag de enda som har intresse att bry sig om en sådan här sak är unga och power users som har bra koll på tekniken och hur allt fungerar. Ointresserade nöjer sig nog med hur det fungerar redan, en hemtelefon och en mobil. Tjänsten blir riktad mot dom som inte behöver den.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s