Hej Paramount, jag vill se er reklamfilm…

…men jag kan inte. Så vitt jag vet brukar de flesta företag gilla att ens reklamfilm sprids så mycket som möjligt, helst ska de gå virala. Ett enkelt sätt är att låta folk sprida YouTube-länken på Twitter, Facebook osv. Det verkar däremot inte vara sant för vissa i filmvärlden, där de försvårar för en att se reklamfilmen, eller trailern som det annars heter.

I det här fallet vill jag se trailern för den kommande Star Trek-filmen, men det går inte. Jag måste gå in på Apple.com och leta upp filmen där, men de har inga embed-möjligheter så folk kan inte se trailern direkt på Facebook. Detta är förstås för att driva trafik till Apple istället för att folk ska titta på Facebook. Apple och Paramount verkar med andra ord tänka lika bakåtsträvande.

Det här handlar för mig inte så mycket om själva trailern för Star Trek, jag är kunnig och tålmodig nog att leta upp den på ett annat ställe. Det handlar mer om att filmbolagen fortfarande har en syn på sig själva och sina produkter som inte rimmar med tiden vi lever i. Det handlar om att ja, jag tycker dom får skylla sig själva att fan och hans moster laddar ner film från PirateBay. Dom borde ta en titt på artisten PSY, läs på Ajour.se hur han lyckas tjäna stora pengar på upphovsrättsintrång.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s