Netflix går från bra till bättre

house-of-cards-kevin-spaceyJag skulle kunna hylla Netflix på så många olika sätt i den här posten, till exempel genom att priset på 79 kr. i månaden utan bindningstid är fantastiskt, eller att dom har klienter till nästan alla apparater som finns, Xbox, Playstation, iOS och till och med mitt gamla Nintendo Wii. Eller varför inte att flera personer kan se på var sin film samtidigt på olika datorer, fast de är inloggade på samma konto. Nej, jag tänkte hylla något annat, deras satsning på 100 miljoner dollar i House of Cards.

Egentligen handlar det inte om just House of Cards, serien med Kevin Spacey som jag efter två avsnitt är helt fast i. Det handlar om att Netflix gör något helt nytt, och på allvar konkurrerar med de gamla bolagen. House of Cards är en tv-serie på 13 avsnitt, exklusivt producerad för Netflix. Seriens alla 13 avsnitt hade premiär 1 februari på Netflix, för alla 30 miljoner användare samtidigt, inga regioner eller liknande. Dessutom är första avsnittet tillgängligt även för icke-abonnenter. Inom två månader ska två andra serier ha premiär på Netflix, Orange is the new black av The Weeds skapare Jenji Kohan, och skräck/triller-serien Hemlock Grove.

Netflix VD har tydligen sagt ”Vi vill bli HBO innan HBO kan bli Netflix”. Jag tror dom är på rätt väg och investerar med glädje mina 79 kr. i månaden i Netflix.

Det här är post #11 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser

One Comment on “Netflix går från bra till bättre”

  1. Caroline skriver:

    Hittade hit genom blogg100´s länklista, såg ordet ”netflix”.
    Har själv haft kontot i några dagar nu och jag är bara nöjd, om inte till och med mer än nöjd :)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s