Instagram tar ännu ett steg ut i webbläsaren

tumblr_inline_mhreab1hpJ1qz4rgp

För tre månader sen introducerade Instagram möjligheten att se folks profiler på webben. Tidigare gick det endast att komma åt tjänsten via en iOS- eller Android-telefon. Nu har Instagram utökat webb-funktionaliteten ytterligare.

Från och med idag kan man se hela sitt flöde direkt i webbläsaren, precis som i sin mobil, men det är inte en full tjänst vi kommer åt. Jag hittar ingen funktion för att söka på personer eller bilder, och det går inte heller att utforska trender. Man får en liten notifikation när nya bilder läggs upp i flödet, men det uppdateras tyvärr inte automatiskt utan kräver ett klick för att uppdateras. En smart funktion är dock att du kan gilla en bild genom att dubbelklicka på den.

Instagram själva säger att deras tjänst är skapad för att ta bilder ”on the go” och knäppa foton av livets ögonblick, därför går det inte att ladda upp bilder via webben utan det är fortfarande mobil som gäller.

Än så länge är inte Instagram en komplett tjänst på webben, men det verkar gå fort mellan uppdateringarna nu, så jag skulle inte bli förvånad om vi kommer se fler funktioner byggas på den närmaste tiden.

Logga in och testa själv på Instagram.com

Det här är post #14 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s