Docracy håller koll på vilka företag som ändrar sina användarvillkor

Screen Shot 2013-02-06 at 9.06.54 PM

Vid årsskiftet meddelade Instagram att de skulle ändra sina användarvillkor. Väldigt många människor blev upprörda då de trodde att Instagram skulle ta, äga och sälja användarnas bilder. En storm på nätet blåste upp, och Instagram backade snart och skrev om villkoren. Medan fokus låg på Instagram ändrade dock mängder med andra företag sina villkor i smyg, till exempel Skype, det här skriver amerikanska bloggen The Verge om idag.

Företag har ingen skyldighet att meddela om förändringar i sina avtalsvillkor och många struntar helt enkelt i det. Därför har Docracy skapat en tjänst som analyserar och kontrollerar företags användarvillkor. Sker en förändring så meddelar tjänsten om det.

Tjänsten är otroligt enkel och tydlig. På förstasidan visar dom hur många sidor de kontrollerar, samt hur många ändringar som skett på senaste tiden. Docracy Terms of Service Tracker visar också vilka avtal som ändrats dag för dag. Klickar man på en förändring ser man dessutom exakt vad som har ändrats. Dessutom finns möjlighet att prenumerera på alla ändringar via RSS.

Spana in Docracy Terms of Service Tracker här!

Det här är post #15 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser

One Comment on “Docracy håller koll på vilka företag som ändrar sina användarvillkor”

  1. […] Lukasz Lindell tipsar om tjänsten Docracy som håller koll på när användarvillkor på olika siter ändras. Bra tjänst att hålla koll på både för en som privatperson och för de som driver företagskonton. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s