Billigare att flyga till USA och köpa CS6 än att köpa det här hemma

mc-ccm-708x510

Det här är riktigt roligt, news.com.au har upptäckt att det är billigare att fysiskt flyga till USA och köpa Adobes kreatörspaket Master Collection CS6 än att köpa det lokalt . I Australien kostar CS6-paketet hela 29 126 kronor. I USA kostar exakt samma produkt 17 466 kronor, en skillnad på 11 660 kronor. En flygbiljett från Australien till Los Angeles kostar 7 700 kronor, vilket gör att man sparar hela 3 960 kronor på att ta en resa fram och tillbaka, men även i Sverige blir skillnaden ännu större.

Från Stockholm kan man få en flygbiljett fram och tillbaka till New York för 9 400 kronor. Masters Collection kostar ännu mer i Sverige än i Australien, 35 000 kronor får man hosta upp. Tar man en flygresa och köper paketet sparar man alltså 8 134 kronor, en ansenlig summa.

Det här bevisar hur svårt det är med individuella prissättningar i en värld som blivit så medveten. Vi kan söka information på ett sätt som inte gick innan Internet. Globaliseringen gör att företagen mer och mer måste sluta se länder som individuella marknader och istället betrakta västvärlden som en enhet, i synnerhet när man säljer digitala produkter.

De här priserna gäller bara om man köper den fasta produkten CS6, inte om man väljer att prenumerera med Creative Cloud. Då betalar man istället en löpande månadskostnad på 565 kronor.

Det här är post #22 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser

4 kommentarer on “Billigare att flyga till USA och köpa CS6 än att köpa det här hemma”

  1. Billigast är väl ändå att faktiskt köra Creative Suite online och hyra eländet? Vi räknade på det och insåg att det blev på tre år cirka 100 000 billigare för våra licenser.

    • Lukasz Lindell skriver:

      Så är det helt klart, men vissa vill äga sina licenser av någon anledning. Jag tror det är ett medvetet val av Adobe att hålla paketpriset högt på CS6 för att styra om folk till Creative Cloud istället, det är en bättre lösning för alla parter.

  2. Varför inte bara att registrera sig som student på valfri högskola/universitet, få hem ett CSN-/Mecenatkort och sedan köpa studentutgåvan av CS6 Master Collection för 6925:– inkl. moms?

    http://adobe.ly/VqF6J4


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s