Chromebook Pixel släppt i USA

chromebook-pixel

Idag släppte Google sin nya bärbara dator, Chromebook Pixel. Det är en Mac-lik historia, både till form och funktion, men väldigt dyr.

Chromebook Pixel stoltserar med en en 12,85″ touch screen som har en pixeltäthet på 239 PPI, marginellt högre än de retina-skärmar som återfinns på Macbook Pro idag. Tangentbordet är också bakgrundsbelyst, precis som på Macbooks.

De tekniska specifikationerna är:

Intel Core i5 1,8GHz
4GB DDR3 RAM
32GB lagring på SSD

Kompletta specifikationer finns här

Det är inte en imponerande prestanda Chromebook Pixel erbjuder för sina 1 300 dollar, motsvarande 8 800 kronor i Sverige. För samma pris får man en Macbook Air 11″ med dubbelt så stort lagringsutrymme, och samma specifikationer i övrigt. Visserligen har Chromebook Pixel en pekskärm, men Mac kommer med ett mer komplett operativsystem, OS X gentemot Chrome OS. Viktar man de två mot varandra skulle jag se att operativsystemet är viktigare långsiktigt än pekskärmen som snarare verkar vara en gimmick på en laptop. Konstigt nog kommer Chromebook Pixel inte med USB 3.0, utan bara två stycken USB 2.0-portar.

Jag gillar idén att Google gör datorer, men jag hade förväntat mig något mer än en blek kopia av en Macbook. Det här är inte den sista datorn vi ser från Google, och jag är övertygad över att dom bestämt sig för att plocka segment av marknaden med sina datorer. Det kommer troligen inte ske i större skala med dagens Chromebook Pixel, men räkna inte ut Google än.

Det här är post #31 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser

One Comment on “Chromebook Pixel släppt i USA”

  1. USB 3 eller USB 2 tror jag inte gör så stor skillnad i vardagen. Däremot den dyrare varianten med LTE har potential att ganska fint tillfredsställa det törstlösa behovet att vara uppkopplad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s