Tårta med vitchoklad-mousse, mango och passion

the-cake-is-not-a-lie

I helgen firade vi vår kille som fyller tre år och då ska det självklart bakas tårta. Vi blev otroligt nöjda med resultatet, så här kommer (typ) receptet.

Första lagret är passion- och mangomousse. Det är en pulver-mousse, finns i de flesta affärer. För att göra det lite roligare så skivade vi i ett par bitar färsk mango och blandade upp med smeten.

Andra lagret är vitchoklad-mousse, enkelt att göra själv. Koka bara grädde och smält ner vit choklad i det. Lägg sedan ner ett gelatinblad som du låtit ligga i vatten i 10 minuter och blanda ihop. Gör det gärna dagen innan, det tar ett par timmar innan det stelnar bra.

Sedan är det bara smeta in hela tårtan med grädde och sätta chokladfinger runt om. Toppa med valfritt godis och servera!

Den här veckan kör jag Tema: Livsstil på bloggen, en annan typ av inlägg jag normalt gör. Varför undrar du? Varför inte svarar jag. Här förklarar jag det lite mer. Det här är dag #49 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s