Google Reader går i graven

rip-google-reader

Igår meddelade Google på sin blogg att Google Reader, tjänsten för att läsa nyheter och bloggar via RSS, läggs ner 1 juli i år.

Google skriver att det finns två anledningar till nedläggningen:
There are two simple reasons for this: usage of Google Reader has declined, and as a company we’re pouring all of our energy into fewer products. We think that kind of focus will make for a better user experience.
Det går fram till första juli att exportera sin Reader-data om man vill använda sig av en annan tjänst. Till exempel har bloggen Lifehacker har sammanställt en lista på sina favorit-ersättare till Google Reader, och något som Mashable också har gjort. Svenska Ajour har också skrivit och tipsat om alternativ till Google Reader.
Själv har jag använt Feedly ett tag, och där kopplat ihop det med Reader i realtid. De på Feedly säger sig ha på känn att det här ska hända och har skapat en Google Reader klon. Alla som idag kör Feeedly med Google Reader kommer konverteras över till deras nya tjänst automatiskt, läs bloggposten här: http://blog.feedly.com/2013/03/14/google-reader/. Jag gillar Feedly för att det är en av få tjänster som presenterar nyheter och inlägg i mosaikform, ungefär som Flipboard.
Det här är dag #51 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser

2 kommentarer on “Google Reader går i graven”

  1. Jan Viderén skriver:

    Tack för rekommendationen av Feedly, jag loggade in där direkt imorse för att också ge det en chans.

  2. Jag säger som Jan, tack för tipset av Feedly! Det är tråkigt att Google Reader går i graven då det är en grym produkt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s