#Blogg100 dag 61 – En nedåtgående kurva

Notified stapeldiagram

Nu har jag fått kompletta siffror av Notified på bevakningen av #Blogg100, och det är lätt att se ett konstant fall i engagemang från starten den 23 januari.

Första dagen då #Blogg100 drog igång, den 23 januari, plockde Notified upp 843 omnämningar på ett dygn. Omnämningar här är blogginlägg, artiklar, videor eller tweets som taggats med #blogg100 (eller blogg100, blogg 100 osv.). Sedan dess har kurvan stadigt gått nedåt. Tittar man närmare verkar det dock vara pratet om #Blogg100 som minskar mest, från dryga 500 tweets per dygn till 100. Själva bloggandet faller inte lika drastiskt, men systemet plockade upp 238 blogginlägg första dagen, en siffra som idag ligger på 116. Notera dock att blogginlägg som inte taggats med ”#Blogg100” inte hamnar med här.

Mediefördelning Notified

Det ser ut som att något drastiskt hände 14-17 mars. Den gula twitterkurvan går helt i botten de dagarna, men jag tror det snarare handlar om en blackout, antingen hos Twitter eller Notified. Aktiviteten på Facebook dog också vid den tiden, och har inte tagit sig vilket får mig misstänka ytterligare tekniska skäl. Jag ska dubbelkolla de dipparna och se vad det kan bero på.

Vill du kan du såklart ladda ner hela rapporten som en PDF här nedanför. Nästa rapport kommer på onsdag och då är det Feffe Kaufmann som levererar den.

https://dl.dropbox.com/u/2211610/blogg100-24mars-Notified_report.pdf

Det här är dag #61 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s