Facebook inför kommentarer till kommentarer på sidor

Foto: Mashable

Mashable läser jag att Facebook infört möjligheten att svara på en kommentar, alltså att svaret blir direkt kopplat till kommentaren och med ett indragssteg till. En efterlängtad funktion som gör det lättare att hålla koll på diskussionstrådar som blir långa.

När inlägg genererar många kommentarer så blir det ofta en osammanhängande diskussion då ett svar till en kommentar kan hamna 10, 20 eller 50 steg längre ner. Att följa sådana diskussioner blir i princip en omöjlighet. Genom att sätta kommentarerna i en klassisk trådform, samma form som till exempel Disqus använder, håller diskussionen ihop. För att ytterligare underlätta för sid-ägare kommer Facebook ranka populära kommentarer och låta dom få en position högre upp i tråden istället för att presentera kommentarerna i kronologisk ordning.

Det här är som sagt störst hjälp för sidor med väldigt stor aktivitet, därför aktiveras funktionen automatiskt på sidor med över 10 000 följare, andra för aktivera den manuellt. I dagsläget fungerar trådade kommentarer endast via webben, men mobilt stöd förväntas komma vid ett senare tillfälle.

Hela storyn finns här: http://mashable.com/2013/03/25/facebook-replies/

Det här är dag #62 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s