Första bilderna från nya Wolverinefilmen visas på Vine

Bilder från nya Wolverine-filmen. Klicka på bilden för att se hela.

Bilder från nya Wolverine-filmen. Klicka på bilden för att se hela trailern.

Vine är Twitter tjänst för att spela in och dela korta videosnuttar på sex sekunder som lanserades 24 januari i år, jag skrev om det då. Mottagandet har varit positivt, men tjänsten har ännu inte tagit fart. Kanske kan nya bilder från kommande Wolverine-film ge Vine en knuff.

Jag hoppas fler företag ser storheten i Vine, det är en bra tjänst och man kan visa väldigt mycket på sex sekunder, även om det låter kort. Jag tänker lite på de gamla analoga kamerorna som bara hade 24 bilder på rullen. De bilderna var man lite mer rädd om, så man planerade sitt fotande, vilket ofta (ibland) ledde till bättre bilder även om de var färre jämfört med dagens digitala kort. På samma sätt tror jag Vine uppmuntrar till att användare tänker till lite extra innan de spelar in filmen. Vad vill man hinna med att visa på den korta tiden, och hur ska det planeras?

En del amerikanska företag har redan hoppat på tjänsten, bland annat General Electric, Urban Outfitters och Calvin Klein, men ännu lyser svenska företag med sin frånvaro. Vem blir först ut? Det fina med Vine är att filmerna spelas upp direkt i folks Twitter-flöden!

Tidigare idag lyssnade jag på Jack Werner när han medverkade i Morgonpasset i P3 och berättade om memes. Ämnet gled ofrånkomligt in på Harlem Shake och varför det blivit en succé. Jacks tolkning var att receptet var så enkelt, en person dansar X sekunder, sedan dansar massor med folk i Y sekunder innan det är slut. Vine är en perfekt plattform för att bygga en sådan meme, och det skulle kunna hjälpa tjänsten att få spridning. Frågan är vem som tar uppdraget att skapa en framgångsrik meme?

Storyn hittade jag på TechCrunch.

Det här är dag #63 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s