Ryktesmaskinen kring Apple är i full gång, det här pratas det om

Det har gått ett tag sedan iPhone 5 släpptes, och nu börjar det dra ihop sig för nästa produktsläpp om man ska förlita sig på Apples tidigare cykler av presentationer. För fortfarande kan ingen med säkerhet veta när Apple bestämmer sig för att presentera en nya produkt, det är bara gissningar.

Vissa har spekulerat att iPhone 5S släpps i juni, andra i augusti. Rene Richie, chefredaktör på iMore.com har stor trovärdighet i mac-sfären. Han gick till exempel inte på den asymmetriska skruven jag knåpade ihop i augusti förra året. Däremot var det han som var först med att berätta hur iPad Mini skulle se ut, att Apple skulle börja använda en mindre kontakt för iPhone och han satte datumet för iPhone 5’s släpp på marknaden. Richies gissning är att vi inte kommer få se en iPhone 5S förrän i augusti.

Det ryktas också om att iPhone 5S kommer lanseras i fler olika färger, precis som senaste iPod Touch, samt att telefonen i sig kommer erbjudas med två olika skärmstorlekar. Det är analytikern Brian White som gör de prognoserna, och även om han inte varit lika träffsäker som Rene Richie hävdar han att källor och egna analyser gör att slutsatsen verkar rimlig.

Foto: Cult of Mac

Andra rykten som rör Apple är att de kommer lansera en klocka, en iWatch. Idén är fräck och många hade nog haft en iOS-klocka som en satellit-enhet kopplad till iPhone via Bluetooth. Tänk att få en diskret liten vibration i armen när något som en Facebook-uppdatering eller ett mail skickas till dig. Tänk att kunna läsa meddelanden i klockan, se vem som ringer eller kunna styra musiken på någon av din Apple-pryl.

Fler rykten kring iPhone är att en billigare modell, utan Retina-skärm kan komma att lanseras, det är i alla fall vad analytikern Ming-Chi Kuo tror. Kuo har varit väldigt korrekt i tidigare analyser, bland annat när den första vita modellen av iPhone förväntades komma och släppet av iPad 2. Även Kuo tror att Apple vill sätta färg på sina telefoner och säger att lågpristelefonerna får fler färger än vad som finns idag. Kuo tror däremot inte att iPhone 5S kommer levereras med en större skärm än idag.

Andra rykten är att nästa iPhone kommer ha fingeravtrycks-läsare, nfc-chip och trådlös laddning. Nfc tror jag själv är något som kommer växa snabbt, så det vore inte otroligt om Apple inför det snart, men det kan också hända till iPhone 6. Fingeravtrycksläsare har jag svårt att se någon användning för, och trådlös laddning hoppas jag inte på då det är mer av en gimmick än en vettig funktion.

Oavsett vad vi tror, så får vi gott vänta på att Apples VD Tim Cook stiger upp på scenen och berättar för oss, innan dess kan vi inte vara helt säkra på något.

Missa också inte att kolla in senaste numret av MacWorld, dom har en ryktes-special och en extra rolig helsida i tidningen.

macworld-rykten

Det här är dag #64 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s