Anonymous vs. Nordkorea


Screen Shot 2013-04-03 at 7.06.50 PM

Hackernätverket Anonymous gillar inte Nordkorea och har bestämt sig för att markera det. Anonymous har inlett ”Operation Free Korea” och kräver att landet inför demokrati samt att ledaren Kim Jong Un avgår.

Anonymous säger sig ha kommit över uppgifter till 15 000 användarkonton på den Nordkorea-vänliga webbplatsen Uriminzokkiri.com. Webbplatsen är känd för att sprida Nordkoreansk propaganda på nätet, till exempel på Twitter, YouTube, Flickr och Facebook. Anonymous hotar att släppa de användareuppgifter de kommit över fria om inte Nordkorea lägger ned sina kärnvapenplaner.

“We got all over 15k membership records of Uriminzokkiri.com and many more,”
“First we gonna wipe your data, then we gonna wipe your badass dictatorship ‘government.’”

Det finns en viss oro att Anonymous handling ökar på spänningen mellan Nordkorea, Sydkorea och USA. Anonymous är dock tydliga med att säga att de inte stöder några sidor utan endast kämpar för frihet.

Det är inte första gången Anonymous använder sin makt mot de som gör orätt. 2011 blev en medlem i Anonymous kidnappad av det Mexikanska brottssyndikatet Los Zetas. Gruppen hotade att lämna ut namn på poliser, politiker och andra människor som samarbetat med Los Zetas. Ultimatumet gick dock inte bra och när Los Zetas hotade att döda den kidnappade och hela hans familj backade hackernätverket.

Hurvida Anonymous får framgångar med sina hot mot Nordkorea återstår att se, men troligen kommer de inte påverka situationen över huvud taget.

Det här är dag #71 i Fredrik Wass initiativ #Blogg100 – En bloggpost om dagen i 100 dagar. Läs om det hos Bisonblog
Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s